Jednoduchých ačkoliv s vejci snídaní snad není nikdy dost. Zvláště pokud chutnají skvěle a mají velmi málo surovin, které máme prakticky neustále doma. Původní recept je z trochu jiné zeleniny, ale stejně to bude fungovat se zelím a dalšími podobnými kousky zeleniny.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 10 minut
Suroviny:
- 2 kedlubny, oloupaná a na proužky nebo nahrubo nastrouhaná
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 2 vejce
- ½ cibule, na nudličky
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- kokosový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Smícháme směs z nahrubo nastrouhané kedlubny a česneku.
- Na rozehřáté pánvi na oleji začneme smažit směs smíchanou z kedlubny a cibule.
- Rozprostřeme po pánvi a přitiskneme ke dnu. Okořeníme.
- Po čtyřech až pěti minutách si udělejte lžící díru uprostřed ‘hnízda’ a vyklepněte tam vejce.
- Přikryjte poklicí a přidejte jednu polévkovou lžíci vody a nechte pořádně usmažit.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli se kokosový olej přidává do směsi nebo se na něm smaží, díky za případné info
Zdravím,
ten je tam na smažení, lze tedy nahradit jiným tukem 🙂
Pěkný den,
Metla