Dlouho jsem měl chuť na nějaké maso s ořechy avšak první přišel nápad na jídlo, které jsem měl před nějakým časem v Maďarsku a když jsem spojil oba nápady, vyšlo mi tohle. Krůtí prso protknuto šunkou a jako pojivo na ořechovou krustu jsem použil hořčici. Samozřejmě to můžete obalit jinak, ale to už nechám na Vás..
Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 40 minut
Suroviny na 3-4 porce:
- 1 velké krůtí prso (cca 600+g)
- 3 plátky šunky, na proužky
- 2 pol lžíce hořčice
- 2 hrsti mandlových plátků
- sůl, pepř
Postup:
- Krůtí prsa opláchneme a následně osušíme.
- Nakrojíme otvor podélně s podložkou, tak abychom neprokrojili skrz a vyhloubíme trochu.
- Osolíme a opepříme. Vložíme proužky šunky a dovřeme, jakoby tam žádná díra nebyla.
- Předehřejeme troubu na 180°C a maso potřeme hořčicí.
- Obalíme v ořeších a pečeme asi 40 minut zarolované v alobalu. (Pokud jsme měli velice tlusté prso, možná bude třeba déle.)
Servíroval jsem to s jemným salátem z rajčat a cibule. Dvě, tři rajčata (dle toho jak máte rádi cibuli) a jednu cibuli pokrájím na kostičky a přidám lžíci medu (tu nemusím), čaj lžíci octa a trochu soli a pepře.