Milník dosažen

Shrnutí poslední doby … aneb důvod proč mimo jiné píšu tento blog

Tak je tomu tři měsíce co jsme začali s naší velkou změnou. Co se za tu dobu stalo? Jeden by řekl mnoho, není toho však na knihu. Já osobně jsem se dostal na vysněnou metu, co se týče proporcí a hlavně váhy. Je tomu již více než rok co jsem začal postupně pomýšlet na svoji váhu, jako velmi zásadní problém. Problém to nebyl až tak velký, ale přesto se mi podařilo za poslední rok shodit více než 10 kilogramů a to jsem ještě nezačal ani cvičit 🙂 Takže spousta prostoru pro vylepšování přede mnou…

Drahá polovička na sobě také doznala značné změny, propady v konfekčních velikostech a dlouho neoblečené kalhoty, pozvedly koutky rtů až nezvykle vysoko. Ta na rozdíl ode mne chodí pravidelně cvičit

Na blogu přibylo přes 90 receptů, které jsem vyzkoušel a rozhodně to není vše co jsme zvládli ochutnat. Dále více než šest tisíc shlédnutí a pár pravidelných čtenářů, kteří mi dělají radost za zpětnou vazbu a nápady.  Pokus udržet jeden post za den, po delší dobu se zdá býti dosti namáhavý, ale prostě jsou dny, kdy se uvaří i pět kousků, známe se, že… Co se týče úprav na blogu, ty jsou pravidelně prováděny, není ještě vše k ideálnímu obrazu mému, ale snažím se upravit na co přijdu, že je už špatně či jinak za dobu co jsem to poprvé postnul.

Okolo Vánoc jsme zkusili nejen paleo jídlo a hlavně, zkusili jsme po více než měsíci mléko. Zjistili jsme, že kravské mléko pro nás není žádný problém, ostatně problémy s laktózou jsme neměli ani předtím. Opakem však bylo normální jídlo, některé napečené věci mi docela zamíchaly s metabolismem a zažil jsem si pár těžších dní. Rozhodli jsme se tedy, že mléko na velmi nepravidelné bázi budeme používat, ale ne ve velkém množství. Tam kde by nám chybělo mléko, moc míst není, pro mě například jogurty a pomazánky, avšak když není na co mazat, není důvod se tím trápit. Co se týče smetany do kávy, to u přítelkyně velmi dobře supluje kokosové mléko, které ze začátku až tak nechutnalo, ale teď bez problémů. Čímž se dostávám k chutím, ty už delší dobu jsou tak nastaveny, že solit se téměř nemusí, jen kde to opravdu pomůže výsledku či je to nutné, ale tak jsem to měl už pár let. Výrazně mi už nechybí žádné jídla či přílohy, prostě jsem se naučil si dělat vše tak jak mám.

Co se týče tělesné a svalové únavy, odéru a podobně, vše je v perfektní normě od posledního reportu, takže vše je skvělé. Řekl bych, že metabolismus se mi ustálil a vše je v pravidelných cyklech, nez výrazných odchylek. Jediný horší vliv na nás má akorát náš dospívající kocour…

Co čekat do budoucna ?

Určitě budu pokračovat v nastaveném trendu a slibuji, že na sobě budu pracovat ať nejen samotné recepty, ale i vše okolo toho bude pro Vás radost pohledět. Mým jediným předsevzetím ačkoliv nebylo novoročním je použít každý týden novou surovinu nebo surovinu, kterou znám úplně jiným způsobem. Zatím se daří velice dobře, ale kdo ví, co bude za týden. Kam mě vítr zanese a jak vše půjde, jen uvidíme, ale rozhodně se na tu budoucnost těším s Vámi.

Díky za podporu !

PS: Spousta přátel ještě stále neví, jak to vlastně jíme a proč to děláme. Jak byste Vy ve třech větách popsali co pro Vás znamená paleo?

One thought on “Milník dosažen

  1. Pro mě je paleo způsob stravování, při kterém mám nejvíc energie a cítím se celkově skvěle. Zmizel neustálý hlad a chutě, bohatě mi stačí jíst třikrát denně a absolutně se nemusím omezovat v množství, natož hlídat nějaké kalorie… Prostě optimální prostředek, jak pečovat o svoje tělo a využívat naplno jeho potenciál.

Leave a Reply

Your email address will not be published.