Připravit obyčejnou květákovou rýži už zvládáme a stali jsme se přeborníky v sekání. A pak jsme narazili na tento jednoduchý recept, který to však nádherně ozvláštní. Jak jste si určitě stačili všimnout máme rádi výrazné chutě a zvláště ty pálivější z nich a tenhle recept nám padl do oka a hned jsme museli připravovat. Udělali jsme si ho jako přílohu, ale klidně by obstál jako hlavní chod, ale k tomu se dostaneme až na konci receptu.
Čas receptu: příprava 10-15 minut, smažení 15 minut
Suroviny na 2-4 porce:
- ½ hlávky květáku, na drobno
- ½ cibule, na drobno
- sáček mraženého hrášku s mrkví nebo 2 střední mrkve (na kostičky) a hrnek hrášku
- 2 stroužky česneku, prolisované
- trocha nasekané chilli papričky (nebo chilli omáčky či mletá sušená)
- ½ čaj lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 ½ lžíce masala koření
- ½ čaj lžíce mletého koriandru
- 2 pol lžíce kokosového oleje
Postup:
- Na rozehřáté pánvi rozpustíme 1 lžíci kokosového oleje a osmažíme pěkně do hněda květák.
- Odložíme bokem a znova dáme na pánev další lžíci oleje.
- Osmažíme cibuli a koření, pokud jsme měli mraženou zeleninu přidáme a necháme odpařit všechnu vodu, pokud máme čerstvé přidáme po chvíli a rozehřejeme.
- Přidáme zpět květák, promícháme a necháme spojit chutě a podáváme.
No a jak jsem říkal, dostáváme se k různému užití – porce to byly asi tak 4, jakožto přílohy. Druhý den jsem osmažil trochu salámu a hub a smíchal to dohromady, nádherně pálivé, skvělé a rychlé jídlo.