Na tento recept narazila drahá polovička a tak mě tím chtěla překvapit. Jedná se o takovou variaci na asijské téma ze surovin, které jsme měli doma v lednici a rozhodně bych si dal repete, jak moc to lahodilo mým chuťovým pohárkům. Chuť byla skvěle jemná a spolu s barevností oživily pomalu plynoucí víkendové poledne. Originál, který je prostě trochu jiný najdete zde.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 12 minut
Suroviny na 2 porce:
- 1 paprika, na sousta
- 3 mrkve, na kolečka
- 1 kuřecí prso, na sousta
- ½ brokolice, rozebrat na růžičky
- 1 pol lžíce bílého vinného octa
- ½ cibule, nahrubo
- hrst hub
- 2 stroužky česneku, prolisovaného
- 1 jarní cibulka, na kolečka
- 1 čaj lžíce zázvoru, nadrobno
- špetka sezamu, na posyp
- kokosový olej a olivový olej, 1:1
- 2 pol lžíce medu
- sůl, pepř, chilli
Postup:
- Na rozehřáté pánvi na oleji začnu restovat papriku a mrkev, přikryji a dusím 4 minuty.
- Přidáme maso, houby, brokolici, česnek, zázvor a dusíme další 4 minuty.
- Přidáme med, chilli, ocet a promícháme a dáme tomu ještě chvíli na zdroji tepla.
- Posypeme před podáváním sezamem a jarní cibulkou.