Podávali jsme se salátem z červeného zelí a hroznovým vínem kuřecí marinované maso. Velice mě překvapil, protože nejsem nijak miláčkem petržele a přesto tady mi přišla, že tam pasuje jak se říká ‘jako prdel na hrnec’ . K mému úžasu, bych si ho dal znova. Tentokráte z on-line Apetitu.
Čas receptu: příprava 20 minut
Suroviny na 3 porce:
- ¼ hlávky červeného zelí (400g), nakrouhané na menší kousky
- 2 hrnky bezpeckového hroznové vína, přepůlené
- 1 pol lžíce hořčice
- ½ pol lžíce medu
- 2 pol lžíce jablečného octa
- 1 pol lžíce olivového oleje
- hrst petržele, nadrobno
Postup:
- Zálivku si připravíme z octe, soli, pepře, hořčice a medu.
- Smícháme se zelím a petrželí a hroznem, necháme odstát aspoň půl hodiny zakryté v lednici.
- Před podáváním vmícháme olivový olej.
Důvodem jak píšou receptu na Apetitu, proč se olej dává až před servírováním je, že vše pustí nádherně červenou šťávu, až by bylo škoda ji jen tak zničit.