Takže přidám zase jeden vlastní recept, který byl částečně inspirací z lednového Albert magazínu, kde k překvapení se našlo hodně receptů, které nás oslovily a jdou udělat i jako paleo. Snad Dita P. nehodlá oslovovat i alternativní publikum. Jednoduchá a rychlá úprava, která dovolí připravit toto jídlo za trochu delší chvilku a jemná chuť citrónů dává krásnou svěží chuť.
Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 45 minut
Suroviny:
- 400 g kuřecích spodních noh (4 kousky, 2 porce)
- 1 červená cibule, na proužky
- 1 citrón, na plátky
- pár snítek tymiánu
- 3 stroužky česneku, oloupané
- sůl, bobkový list
- trocha vína nebo vývaru, na podlití
Postup:
- Na rozehřáté pánvi na tuku uděláme cibuli a stehna dokud nejsou trochu nahnědlá.
- Při opékání přidáme česnek, citron a okořeníme.
- Poté přendáme do trouby, která bude vyhřátá na 180°C.
- Podlijeme vývarem nebo vínem trochu a pečeme asi tak 30-40 minut.
Jak vidíte my jsme servírovali s jednoduchým míchaným salátem bez jakéhokoliv dresinku. Maso pustilo dost šťávy, která se dala zužitkovat na přelití a rozhodně bych si to dal zase hned!