Když jsem tak brouzdal po různých blozích a hledal něco pěkného, zachytil jsem v koutku oka jídlo, které jsem velice dlouho neměl a rozhodně splňuje parametry chutnosti a palea dohromady velice snadno a rychle. Protože na Nový Rok se mi moc nechce vyvářet, prostě jsem to udělal trochu jinak než to na blogu Jakuba Matějky a protože jsem tam vlastně hledal recept na jerky (sušené maso), který rozhodně brzy vyzkouším. No a tak smírnou obměnou jsme se do toho dali.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 20 minut
Suroviny na 2 porce:
- 350 g vepřového masa (tuším zrovna jsme tam měli kousek kýty)
- 1 mrkev, na menší kostičky
- velký hrnek hrášku (cca 280 g)
- 1 střední cibule, na kostky
- mletá paprika, sůl, pepř
- olivový olej
- vývar
Postup:
- Na rozehřátou pánev dáme olivový olej a poté přidáme cibuli.
- Přidáme maso a pěkně obracíme, aby se pěkně zatáhlo ze všech stran.
- Podlijeme vývarem a dusíme asi tak 10-15 minut.
- Přidáme čerstvou zeleninu, pokud máme jen mraženou nebo sterilovanou, tak to ještě počká.
- Na posledních pět minut přidáme sůl, pepř, papriku a sterilovanou/rozmraženou zeleninu a dusíme.