A když už jsme si řekli, jak udělat majonézu, tak si ještě povíme jak udělat falešný bramborový salát. Protože jak víte, brambory bychom spíš neměli, kvůli škrobu a tak jsme se rozhodli si udělat takový podobný a jak jsme nakonec zjistili, rozdíl není skoro poznat a chutnalo skvěle.
Čas receptu: příprava 15 minut, chlazení 30+ minut
Suroviny na 4 porce:
- 1 balení hrášku s karotkou
- 1 středně velká cuketa, na kostičky
- 3 vejce, natvrdo
- 1 cibule, nahrubo, spařená
- pár nakládaných okurek, nahrubo
- 3 pol lžíce majonézy (viz výše)
- sůl, pepř
- jablka, uzenina, okurka
Postup:
- Cuketu nakrájenou na kostičky povaříme chvíli v osolené vodě a poté necháme zcedit a zchladit. Pořádně vyždímáme vodu.
- Vše ostatní nakrájíme na kostičky obdobné velikosti a smícháme ve velké míse.
- Dochutíme solí a pepřem, případně přidáme další oblíbené suroviny – jablka, křen, uzeninu nebo salátovou okurku.
Já jsem sáhl po hotové směsi zeleniny na bramborový salát a až později si všiml, že obsahuje cukr, takže příště určitě ne a šel bych podle postupu nahoře nebo si udělat vlastní zeleninu naloženou v láku dle libosti. Přidal jsem půlku salátové okurky jen na hmotu a vůbec tam nebyla poznat. Jinak rozdíl nebyl vůbec poznat od originálu a dal bych si znova! Možná jen, aby to vypadalo více jako správný salát příště oloupat cuketu a přidat celer třeba ať tam je něco se žlutou barvou.