Na téma truffles jsme tu už jeden příspěvek měli a tak proč si neukázat ty, které jsou blíže k originálu. Avšak k originálu, který se dá nazvat Raw truffle, tedy žádný Americký, Kanadský, Švýcarský či Evropský. Důvodem je, to, že musíme dodržet určité suroviny a tak jsme si dovolili jen jednu změnu a to, vyměnit sirup z Yaconu za med.
Čas receptu: příprava 20 minut, chlazení 90 minut
Suroviny na 40 kusů:
- 226g čokolády (80+%)
- ¼ hrnku kokosového oleje, roztopeného
- 1 čaj lžíce vanilky/ového extraktu
- špetka soli
- ¼ hrnku kakaa
- ⅛ hrnku kokosové a mandlové mouky či strouhaného kokosu a drcených mandlí, na obalení
- voda
Postup:
- Rozpustíte čokoládu, kokosový olej a 3 pol lžíce vody na vodní lázni a míchat opatrně.
- Odstavte z zdroje tepla a přidejte vanilku a sůl a pořádně rozmíchejte.
- Necháme v lednici dokud hmota neztuhne, ale ne úplně, cca hodinu a půl.
- Melounovým vykrajovačem nebo malou zmrzlinovou lžící vykrajujte tvary a přesuňte na pečící papír.
- Vezměte jednu po druhé a rozehřejte mírně v rukou a obalte v čem budete chtít.
Musím uznat, že nejlépe se to obaluje pár minut po vyndání z ledničky, kde jsme to měli rozhodně déle a tak jsme to měli kompletně ztuhlé. Ke konci obalování už část čokolády prostě tekla. Každopádně z fotky si nic nedělejte, nevypadá to ani zdaleka tak dobře jak to chutná!