Truffles

SAM_4632 lowNa téma truffles jsme tu už jeden příspěvek měli a tak proč si neukázat ty, které jsou blíže k originálu. Avšak k originálu, který se dá nazvat Raw truffle, tedy žádný Americký, Kanadský, Švýcarský či Evropský. Důvodem je, to, že musíme dodržet určité suroviny a tak jsme si dovolili jen jednu změnu a to, vyměnit sirup z Yaconu za med.

Čas receptu: příprava 20 minut, chlazení 90 minut

Suroviny na 40 kusů:

  • 226g čokolády (80+%)
  • ¼ hrnku kokosového oleje, roztopeného
  • 1 čaj lžíce vanilky/ového extraktu
  • špetka soli
  • ¼ hrnku kakaa
  • ⅛ hrnku kokosové a mandlové mouky či strouhaného kokosu a drcených mandlí, na obalení
  • voda

Postup:

  1. Rozpustíte čokoládu, kokosový olej a 3 pol lžíce vody na vodní lázni a míchat opatrně.
  2. Odstavte z zdroje tepla a přidejte vanilku a sůl a pořádně rozmíchejte.
  3. Necháme v lednici dokud hmota neztuhne, ale ne úplně, cca hodinu a půl.
  4. Melounovým vykrajovačem nebo malou zmrzlinovou lžící vykrajujte tvary a přesuňte na pečící papír.
  5. Vezměte jednu po druhé a rozehřejte mírně v rukou a obalte v čem budete chtít.

Musím uznat, že nejlépe se to obaluje pár minut po vyndání z ledničky, kde jsme to měli rozhodně déle a tak jsme to měli kompletně ztuhlé. Ke konci obalování už část čokolády prostě tekla. Každopádně z fotky si nic nedělejte, nevypadá to ani zdaleka tak dobře jak to chutná!

Leave a Reply

Your email address will not be published.