Název poetický, recept prozaický. Tento recept vzešel z knihy Everyday Paleo Sarah Fragoso, která byla vzata za slovo a jako velká inspirace pro mě – originál má ještě pár změn – v mandlovém másle tam má napíchané rozinky a dozdobené trochou strouhaného kokosu. Je to zase taková zvláštní jednoduchost, nejlepší na svačinku i když docela těžko přenosnou. Dost záleží podle náplně a hlavně, ačkoliv já nikdy nebyl fanoušek celeru, tohle mě dostalo. Dneska mi dorazily zbytky objednávek na cukroví a tak tím pádem i mandlové pasty z ASO Zdravý a tak jsem to musel hned zkusit. Jedna varianta je s karobem a druhá je bez.
Čas receptu: příprava 5 minut
Suroviny na 1 porci:
- řapíkatý celer, nakrájený na cca 10-ti centimetrové kousky
- mandlová pasta (džem, marmeláda, atp.)
- mandle, rozinky, sušené či čerstvé ovoce
Postup:
- Nakrájíme celer na špalíky o délce asi tak 10 cm.
- Namažeme vnitřní stranu pomazánkou dle libosti.
- Vložíme na vrch pomazánky ořechy, rozinky, ovoce a můžeme dozdobit kokosem či něčím dalším.
- A jde se chroupat!
to by mě ani ve snu nenapadlo! 🙂 v seznamu receptíků mě to moc zaujalo a je to fakt neobyčejné, :)))