Brouci v loďce

Brouci v loďceNázev poetický, recept prozaický. Tento recept vzešel z knihy Everyday Paleo Sarah Fragoso, která byla vzata za slovo a jako velká inspirace pro mě – originál má ještě pár změn – v mandlovém másle tam má napíchané rozinky a dozdobené trochou strouhaného kokosu. Je to zase taková zvláštní jednoduchost, nejlepší na svačinku i když docela těžko přenosnou. Dost záleží podle náplně a hlavně, ačkoliv já nikdy nebyl fanoušek celeru, tohle mě dostalo. Dneska mi dorazily zbytky objednávek na cukroví a tak tím pádem i mandlové pasty z ASO Zdravý a tak jsem to musel hned zkusit. Jedna varianta je s karobem a druhá je bez.

Čas receptu: příprava 5 minut

Suroviny na 1 porci:

  • řapíkatý celer, nakrájený na cca 10-ti centimetrové kousky
  • mandlová pasta (džem, marmeláda, atp.)
  • mandle, rozinky, sušené či čerstvé ovoce 

Postup:

  1. Nakrájíme celer na špalíky o délce asi tak 10 cm.
  2. Namažeme vnitřní stranu pomazánkou dle libosti.
  3. Vložíme na vrch pomazánky ořechy, rozinky, ovoce a můžeme dozdobit kokosem či něčím dalším.
  4. A jde se chroupat!

One thought on “Brouci v loďce

Leave a Reply

Your email address will not be published.