Tak a ještě dnešní večeře, která se nesla v duchu asijské kuchyně, pálivá kuřecí polévka a tohle vynikající jídlo. Zdroj je od již známého Švéda – Strictly Paleo…ish a bylo to o kousek lepší než jsem čekal. Poznámky o tom, jak a proč upravil ten recept do současné podoby si najděte u něj na webu. Takže pojďme rovnou k receptu..
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 25 minut
Suroviny na 3-4 porce:
- 500 g kuřecího masa, prsní nebo stehenní řízky
- 50 g sezamu
- 2 pol lžíce coconut aminos nebo tamari sójové omáčky
- 2 cibule (nebo jedna velká), na nudličky
- 1 hlávka římského salátu, na nudličky
- pepř, sůl
- 1-2 pol lžíce kokosového oleje
- 3 stroužky česneku, prolisované
Postup:
- Opražíme na suché pánvi sezam dokud nebude světle hnědý (jak jde vidět u mě, moc rovnoměrně to nebylo 😀 ) a poté odložíme bokem, zkuste ho nepřepálit
- Otřeme pánev a rozehřejeme kokosový olej a osmažíme na něm kuřecí maso dokud nechytne barvu, okořeníme solí a pepřem, či něčím jiným dle chuti.
- Přidáme cibuli, kterou jsme si nakrájeli na nudličky.
- Když cibule změkne, přidáme česnek a sójovou omáčku.
- Přidáme na proužky nakrájený římský salát a sezam, mícháme dokud není vše změklé a sezam nalepený na všechno v pánvi.
Dobrou chuť! A pokud se Vám to bude líbit, mrkněte u pana vlastníka na další recepty..