Dušené kuře variace podle Antónie Mačingové

Jednou za čas to chce něco jednoduchého, rychlého a neskutečně dobrého, souhlasíte, že ? Takže tenhle recept určitě patří do této kategorie. Variací na něj jde jako vždy udělat neskutečně moc, ale tak podíváme se na náš oblíbený..

Čas receptu: příprava 5 minut, dušení 25 minut

Surovin na 2 porce:

  • 2 cibule
  • 4 kousky kuřecího masa, libovolné (stehna, paličky, čtvrtky – s prsy provést kratší dušení)
  • 100 g slaniny, na nudličky
  • tuk
  • pepř, sůl, kmín, rozmarýn

Postup:

  1. Na rozehřátou pánev dám osolený olivový olej.
  2. Mírně osmažíme cibuli a slaninu nakrájenou na nudličky (nemusí se nijak dlouho, bude se pak dusit) a přidám maso.
  3. Restuji maso z obou stran lehce, okořením a podliji deci vody a dusím asi tak 20 minut zakryté dokud mi cibule i maso jemně nezhnědne a nebudou měkké.

Jak vidíte, v našem případě jsme si dali slaninu, nejčistší verze je samozřejmě bez ní, ale měli jsme jí nadbytek a potřebovali jsme zužitkovat. Maso se dá vyměnit za celá stehna, případně celé čtvrtky. V tomto případě jsem dokonce ještě i přidal trochu sójové omáčky, asi tak jednu lžíci a nesolil vůbec. Inspiraci pro recept máme z diety – Zhubněte jednou provždy Antónie Mačingové, kterou jsme kdysi zkoušeli a musím říct s nádhernými výsledky – obdobné jako první měsíc u palea, ale s jojo efektem posléze. Každopádně dost jejich receptů se dá využít i v paleu, případně s malými rozdíly. A jako přílohu jsme volili mírně povařené růžičkové kapustičky.

Leave a Reply

Your email address will not be published.