Vejce se špenátem a slaninou

Vejce se špenátem a slaninouRychlá snídaně, kterou jsme se nechali inspirovat ze srpnového F.O.O.D. magazínu se skládá ze špenátu, slaniny různého druhu a pár vajec. Jen aby se Vám furt nezajídaly ty stejné způsoby, proč si trochu neosvěžit tradiční kombinaci vajec a slaniny. Improvizovat můžete při každém vaření jak je rok dlouhý, nebudete mít stejnou verzi dvakrát. Příprava netrvá nijak dlouho, protože jen omyjete a osušíte špenát, slaninu nakrájíte pokud máte vcelku a nakrájíte nějaké bylinky pokud máte.

Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 5 minut

Suroviny na 1 porci:

  • 2 vejce
  • 3 plátky slaniny
  • hrst čerstvého špenátu
  • 1 jarní cibulka nebo kousek pórku
  • sůl, pepř
  • 1 čaj lžíce tuku

Postup:

  1. Rozehřejte tuk na pánvi a položte slaninu.
  2. Přihoďte hrst špenátu a cibulku.
  3. Rozklepněte vejce a nechte uvařit vejce.
  4. Osolíte a opepříte, přidáte případně nějaké další koření či bylinky.

4 thoughts on “Vejce se špenátem a slaninou

  1. Tu slaninu bych vymĕnila za kvalitní šunku, dala více pak syrové zeleniny jako oblohu.:-)

    • Slanina tam je, pravda jen z toho důvodu, že jsem chtěl otestovat nový druh & nechtěl jsem to udělat jinak moc mastné, šunka by to víc podtrhla, to je pravda 🙂 Ostatně v originále tam je prosciutto… Jinak přílohy a přikusování k jakémukoliv receptu co tu mám se meze nekladou a zeleninou se nedá skoro nic zkazit .. takže plný souhlas 🙂

      • Prosciutto když je z kvalitního masa s minimem viditelného tuku a od značky di Parma, hmmmm to by byla mňamka:-). Di Parma má čisté produkty bez dusitanů či dusičnanů.:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.