Vždycky musím zkoušet další a další recepty, které se nachází v Indické kuchyni a které jsem nevyzkoušel nebo naopak už jedl nesčetněkrát avšak chtěl jsem si je připravit sám. Krásně vypečené kuře tandoori je díky speciální peci, kde by se mělo dělat, avšak my si ho připravíme v normální plynové či elektrické troubě, kterou byste v Indii pohledali. Koření tandoori v té snazší podobě je po polévkové lžíci kurkumy, zázvoru, chilli, kurkumy, papriky, koriandru a římského kmínu, soli – tedy příčiny oranžovo-červené barvy a lahodné chuti.
Čas receptu: příprava 5 minut, marinování 4+ hodiny, pečení 40+ minut
Suroviny na 4 porce:
- Kuřecí maso dle libosti – my dali dvě celá stehna a dvě celá prsa
- 1 pol lžíce soli
- 2 pol lžíce citronové šťávy (půl citronu)
- 1 pol lžíce kokosového oleje
- 1 hrnek řeckého jogurtu (pro paleo verzi nahraďte kokosovým krémem)
- 1 vrchovatá lžíce tandoori koření (viz výše)
Postup:
- Den 1:Omyjte a očistěte své kuře, ořežte přebytečný tuk, osolte.
- V míse si smíchejte všechny suroviny a rozmíchejte.
- Potřete maso ze všech stran a nechte marinovat alespoň 4 hodiny.
- Den 2: Předehřejte troubu na 180°C.
- Pečte kuře asi 40 minut na roštu. Obracíme v polovině času prsy vzhůru.
- Případně dopečte pro lepší kůrčičku s vyšší teplotou.