Špenátová polévka

Špenátová polévkaSnažím se tak nějak upravit recepty, podle kterých pravidelně jím, ale také se snažím zde přidat více receptů ze surovin, které tu až tak často nebyly a opravdu jsou tak zdravé a lehké. Jednou z méně častých, ale přitom šíleně zdravých potravin, je právě špenát. Polévka je to velmi snadná, připravená za pár minut a potřebujete na to akorát pár ingrediencí, které můžete mít stále doma v mrazničce a spíži. Podobný recept jsem našel v dubnovém F.O.O.D. magazínu, ale mírně jsem si ho přizpůsobil ke svému obrazu.

Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 15-20 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 1-2 vejce natvrdo
  • pár plátků slaniny, na drobné kostičky, ale lze vynechat
  • 1 menší cibule, nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nadrobno
  • 1 pol lžíce tuku
  • 400 – 500 g mraženého špenátu
  • 500 ml vody nebo vývaru
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Uvařte vejce natvrdo a poté vychlaďte, oloupejte a rozkrojte napůl.
  2. Nemusí být: Na pánvi si první vysmažte slaninu, pokud používáte do křupava.
  3. Nemusí být: Poté ji dejte bokem na papírový ubrousek.
  4. Na tuku ze slaniny či pokud jste ji nepoužívali, tak na jiném tuku osmažte do průhledna cibulku a česnek.
  5. Přidejte mražený špenát, podlijte vývarem či vodou a mírně osolte a opepřete.
  6. Zakryjte poklicí a duste asi 10 minut.
  7. Dochuťte a poté rozmixujte na krém.
  8. Podávejte s vejcem a případně i křupavou slaninou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.