Snažím se tak nějak upravit recepty, podle kterých pravidelně jím, ale také se snažím zde přidat více receptů ze surovin, které tu až tak často nebyly a opravdu jsou tak zdravé a lehké. Jednou z méně častých, ale přitom šíleně zdravých potravin, je právě špenát. Polévka je to velmi snadná, připravená za pár minut a potřebujete na to akorát pár ingrediencí, které můžete mít stále doma v mrazničce a spíži. Podobný recept jsem našel v dubnovém F.O.O.D. magazínu, ale mírně jsem si ho přizpůsobil ke svému obrazu.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 15-20 minut
Suroviny na 2 porce:
- 1-2 vejce natvrdo
- pár plátků slaniny, na drobné kostičky, ale lze vynechat
- 1 menší cibule, nadrobno
- 2 stroužky česneku, nadrobno
- 1 pol lžíce tuku
- 400 – 500 g mraženého špenátu
- 500 ml vody nebo vývaru
- sůl, pepř
Postup:
- Uvařte vejce natvrdo a poté vychlaďte, oloupejte a rozkrojte napůl.
- Nemusí být: Na pánvi si první vysmažte slaninu, pokud používáte do křupava.
- Nemusí být: Poté ji dejte bokem na papírový ubrousek.
- Na tuku ze slaniny či pokud jste ji nepoužívali, tak na jiném tuku osmažte do průhledna cibulku a česnek.
- Přidejte mražený špenát, podlijte vývarem či vodou a mírně osolte a opepřete.
- Zakryjte poklicí a duste asi 10 minut.
- Dochuťte a poté rozmixujte na krém.
- Podávejte s vejcem a případně i křupavou slaninou.