Sekaná obalená slaninou

Nakrájená sekaná s trochou čerstvé petrželkyDlouho jsem měl chuť si udělat pořádnou sekanou. Není to nic složitého, chutě se dají namíchat skvěle, ale taky jsem chtěl vyzkoušet trochu jinou variantu než obvykle. A tak jsem se rozhodl sekanou pěkně zabalit do slaniny, aby byla víc šťavnatá. Měl jsem ze začátku obavy, že bude moc řídká, ale nebyl to problém. Výhodou ještě bylo, že když jsem ji dělal ve formě na biskupský chlebíček, mírně se smrskla a tím pádem byla snadno oddělitelná a nebylo ji třeba vůbec podlívat. Už ani nevím kde jsem poprvé zahlídl tuto jednoduchou úpravu se slaninou, každopádně mě uchvátila a nevím, jestli to ještě zkusím jinak.

Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 60 minut

Suroviny:

  • 0,75 kg mletého masa (použil jsem mix vepřového a hovězího)
  • 12 plátků slaniny (dá se zvládnout i s méně)
  • 1 střední cibule, na menší kostičky
  • 5 stroužků česneku, prolisovaného
  • 1 čaj lžíce soli (dle chuti více)
  • ½ čaj lžíce pepře (dle chuti více)
  • 1 čaj lžíce oregána
  • 1 čaj lžíce majoránky
  • 2 vejce

Sekaná před pečením

Postup:

  1. Do mísy si dáme mleté maso na dno.
  2. Přisypeme koření, česnek a vejce.
  3. Rozmícháme ať už rukama nebo s pomocí lžíce například.
  4. Do formy na biskupský chléb vyskládáme slaninu tak, aby přesahovala okraje.
  5. Vyplníme formu masovou směsí a pořádně přitlačíme.
  6. Překryjeme zpět slaninou.
  7. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na hodinu.

Upečená sekaná před krájením

4 thoughts on “Sekaná obalená slaninou

Leave a Reply

Your email address will not be published.