Salát s tuňákem, grepem a rukolou

Tuňákový salát s rukolou, avokádem a grepem

Opět jeden salátový recept, tentokráte chuť čerstvého a sladkého grepu se snoubí s mírnou nahořklostí rukoly a  jako bonus Vás krásně zasytí avokádo, olivový olej a lahodný tuňák. Toho můžete použít čerstvého bez kůže nebo klidně z konzervy a mít tento salát ještě o hodně rychlejší, ale mírně jiná chuť. Neváhal jsem i přebytečnou šťávu z grepu nalít do zálivky. Salát poté míchejte mírně, ne tak zběsile jako já ! 🙂 Zdroj receptu z Rychlá jídla z 5 přísad.

Čas receptu: vaření – 8 minut, příprava 10 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 250 g čerstvého nebo konzervovaného tuňáka
  • 50 g rukoly
  • 1 červený grep
  • 1 avokádo
  • olivový olej
  • zálivka:
  • 2 pol lžíce olivového oleje
  • 1 pol lžíce vinného octa
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na rozehřáté pánvi si opečeme ze všech stran na oleji po 2-3 minuty tuňáka. Rozdělíme na sousta.
  2. Vyfiletujeme si grep (první zkrojíme vrch i spodek, poté oloupeme, a plátkujeme měsíčky)
  3. Avokádu vyndáme pecku a nakrájíme na menší kousky.
  4. Uděláme si zálivku.
  5. Omyjeme rukolu a poté osušíme, mírně smíchame všechny suroviny v míse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.