Opět jeden salátový recept, tentokráte chuť čerstvého a sladkého grepu se snoubí s mírnou nahořklostí rukoly a jako bonus Vás krásně zasytí avokádo, olivový olej a lahodný tuňák. Toho můžete použít čerstvého bez kůže nebo klidně z konzervy a mít tento salát ještě o hodně rychlejší, ale mírně jiná chuť. Neváhal jsem i přebytečnou šťávu z grepu nalít do zálivky. Salát poté míchejte mírně, ne tak zběsile jako já ! 🙂 Zdroj receptu z Rychlá jídla z 5 přísad.
Čas receptu: vaření – 8 minut, příprava 10 minut
Suroviny na 2 porce:
- 250 g čerstvého nebo konzervovaného tuňáka
- 50 g rukoly
- 1 červený grep
- 1 avokádo
- olivový olej
- zálivka:
- 2 pol lžíce olivového oleje
- 1 pol lžíce vinného octa
- sůl, pepř
Postup:
- Na rozehřáté pánvi si opečeme ze všech stran na oleji po 2-3 minuty tuňáka. Rozdělíme na sousta.
- Vyfiletujeme si grep (první zkrojíme vrch i spodek, poté oloupeme, a plátkujeme měsíčky)
- Avokádu vyndáme pecku a nakrájíme na menší kousky.
- Uděláme si zálivku.
- Omyjeme rukolu a poté osušíme, mírně smíchame všechny suroviny v míse.