Jak vidíte na fotce, průřez lahví s okurkami první den a třetí den. Pokud nemáte už žádné jiné nakládané okurky, recept jak mít za tři dny vlastní určitě není k zahození. Surovin budete potřebovat pramálo a odměnou jsou nakládané okurky tak jak je znáte a máte rádi. Ačkoliv jsem nikdy nebyl fanouškem kvašáků, tohle je mírná forma, která mi opravdu sedí a koření si každý může namíchat tak jak to má rád. V létě až bude rybízové listí to bude ještě o kousek lepší. Takže vyražte na trh, kupte si čerstvé letošní místní okurky a dejte se do toho! Recept jsme použili tento nádherně udělaný recept.
Čas receptu: příprava 10 minut, odležení 3 dny
Suroviny na 1 sklenici:
- salátová okurka
- 1 pol lžíce soli
- ½ čaj lžíce hořčičných semínek
- 2 snítky kopru
- 2 stroužky česneku
- cibule
- chilli paprička
- ½ čaj lžíce koriandrových semínek
Postup:
- Nakrájíte omyté okurky tak jak potřebujete, dáte je do lahví.
- Rozpustíte si sůl v hrnku vody na 0,7l nádobu.
- Koření dáte na vrch okurek a přelijete vodou. V případě nutnosti dolijete další vodou až téměř po vrch nádoby, tak aby okurky a koření bylo celé ponořené.
- Necháte odstát v temnu 3 dny a poté konzumujete či přesunete do lednice.