Rychlé nakládané okurky

Rychlé nakládané salátové okurkyJak vidíte na fotce, průřez lahví s okurkami první den a třetí den.  Pokud nemáte už žádné jiné nakládané okurky, recept jak mít za tři dny vlastní určitě není k zahození. Surovin budete potřebovat pramálo a odměnou jsou nakládané okurky tak jak je znáte a máte rádi. Ačkoliv jsem nikdy nebyl fanouškem kvašáků, tohle je mírná forma, která mi opravdu sedí a koření si každý může namíchat tak jak to má rád. V létě až bude rybízové listí to bude ještě o kousek lepší. Takže vyražte na trh, kupte si čerstvé letošní místní okurky a dejte se do toho! Recept jsme použili tento nádherně udělaný recept.

Čas receptu: příprava 10 minut, odležení 3 dny

Suroviny na 1 sklenici:

  • salátová okurka
  • 1 pol lžíce soli
  • ½ čaj lžíce hořčičných semínek
  • 2 snítky kopru
  • 2 stroužky česneku
  • cibule
  • chilli paprička
  • ½ čaj lžíce koriandrových semínek

Před a poté

Postup:

  1. Nakrájíte omyté okurky tak jak potřebujete, dáte je do lahví.
  2. Rozpustíte si sůl v hrnku vody na 0,7l nádobu.
  3. Koření dáte na vrch okurek a přelijete vodou. V případě nutnosti dolijete další vodou až téměř po vrch nádoby, tak aby okurky a koření bylo celé ponořené.
  4. Necháte odstát v temnu 3 dny a poté konzumujete či přesunete do lednice.

Vlevo původní stav vpravo nový

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.