Takže poslední, slibuji!, recept, který jsme převzali z lednového Albert magazínu. Jak jsem již říkal na začátku, tentokráte se nám tam líbilo hodně receptů a většina nepotřebovala ani velké úpravy směrem k paleo. Na dozdobení jsme použili pikantní dýňová semínka a opečený květák.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 15 minut
Suroviny 2-3 porce:
- 1 střední květák
- 2 pol lžíce olivového oleje
- ½ čaj lžíce mletého kmínu
- ½ čaj lžíce mletého koriandru
- ½ čaj lžíce mleté skořice
- 2 pol lžíce chilli pasty nebo chilli omáčky
- 0,5 – 0,75 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
- mandlové lupínky nebo pikantní dýňová semínka a květák, na ozdobení
- sůl, pepř
- máslo na opečení květáku
Postup:
- Rozeberte omytý květák na růžice, z pár nakrájejte plátky na opečení a zbytek budeme vařit.
- Opečeme na oleji koření až pustí vůni a přidáme chilli pastu.
- Vlijeme vývar a na 15 minut vaříme květák, který přidáme záhy.
- Rozmixujeme a podáváme.
tu si s dovolením půjčím!:)
S radostí do toho 🙂 Což mi připomíná, že bych mohl doplnit recept na ty pálivé semínka .. 🙂