Pálivá květáková polévka

Pálivá květáková polévkaTakže poslední, slibuji!, recept, který jsme převzali z lednového Albert magazínu. Jak jsem již říkal na začátku, tentokráte se nám tam líbilo hodně receptů a většina nepotřebovala ani velké úpravy směrem k paleo. Na dozdobení jsme použili pikantní dýňová semínka a opečený květák.

Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 15 minut

Suroviny 2-3 porce:

  • 1 střední květák
  • 2 pol lžíce olivového oleje
  • ½ čaj lžíce mletého kmínu
  • ½ čaj lžíce mletého koriandru
  • ½ čaj lžíce mleté skořice
  • 2 pol lžíce chilli pasty nebo chilli omáčky
  • 0,5 – 0,75 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • mandlové lupínky nebo pikantní dýňová semínka a květák, na ozdobení
  • sůl, pepř
  • máslo na opečení květáku

Postup:

  1. Rozeberte omytý květák na růžice, z pár nakrájejte plátky na opečení a zbytek budeme vařit.
  2. Opečeme na oleji koření až pustí vůni a přidáme chilli pastu.
  3. Vlijeme vývar a na 15 minut vaříme květák, který přidáme záhy.
  4. Rozmixujeme a podáváme.

2 thoughts on “Pálivá květáková polévka

Leave a Reply

Your email address will not be published.