Truffles jsme tady už párkrát dávali a tentokrát půjde o jednoduchou variantu, kde hlavní náplní jsou různé ořechy spojené dohromady datlovou pastou. Tu si můžete udělat vlastní nebo v mém případě skvěle levně koupit. Protože necelé kilo pasty jsem koupil za 150,- v tureckém obchodě na Kapucínském náměstí v Brně. (Pro představu 100g čerstvých datlí stojí 35,-). No a poslední krok je pak už jen je různě namočit do čokolády. Ořechy můžete použít různé, my jsme vyzkoušeli pekany a vlašské ořechy. Recept pochází odsud.
Čas receptu: příprava 20 minut, chlazení 20 minut
Suroviny:
- 90 g datlové pasty nebo ½ hrnku datlí
- 2 pol lžíce vody
- 100 g čokolády
- 80 pekanových ořechů + 30 vlašských ořechů
Postup:
- Vytvoříte si datlovou pastu z nasekaných datlí smíchaných s vodou. Pořádně promíchejte, abyste měli hustou pastu.
- Rozpusťte si čokoládu a připravte si plech vyložený pečícím papírem.
- Na ořech nožem natřete trochu pasty a přiložte ho k druhému.
- Obalte v čokoládě ať už celé nebo částečně a odložte na pečící papír.
- Dejte chladit alespoň na 20 minut a poté už můžete skladovat mimo lednici.