Jeden z dalších rychlých receptů, z kuchařky od Reader’s Digest – Rychlá jídla z 5 přísad v sobě snoubí svěžest citronu, pálivost chilli a tuku, který si zvolíte. Protože se nic nemarinuje, připravuje se velmi krátce, tak aby se chutě projevily a přitom nebyly extra výrazné. Koriandr je součástí spíš toho, aby jídlo vypadalo asijsky, ale můžete ho snadno nahradit třeba petrželkou či jinou podobnou bylinkou.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 15 minut
Suroviny na 2 porce:
- 2 kuřecí prsa, na kousky
- 1 chilli paprička, nadrobno
- hrst koriandru, nadrobno
- 1 limeta, kůra + šťáva
- 1 stroužek česneku, prolisovaný či nasekaný nadrobno
- olivový nebo kokosový olej (či jiný tuk)
- sůl, pepř
Postup:
- Smícháme si v míse tuk s na jemno nasekaným koriandrem, kůrou a šťávou limetky.
- Přidáme kuřecí maso, osolíme a opepříme.
- Rozehřejeme pánev a opečeme maso ze všech stran dozlatova, cca 3 minuty na stranu.