Při neděli něco jednoduchého a proti zvyklostem ani ne sladkého. Jedná se o skvělý a přitom dokonale jednoduchý recept na trochu ne až tak tradiční pokrm z kuřecího stehna. Hlavním hrdinou zde je křupavá kůrčička z spodního stehna. Je tedy nejvíc ze všeho důležité si obstarat spodní stehno kuřete i s kůží, jinak se prostě nemůže povést. (No napadá mě varianta, že bych tu kůži stáhl odjinud a obalil, ale přece jen tu nechceme žádné Frankensteiny. Inspirovala nás Nom Nom Paleo a hlavně ty skvělé výrazy, které mají na fotkách k receptu. Kaše je pak už můj výtvor, kdy velmi často děláme různé zeleninové kaše a tahle tu ještě nebyla.
Čas receptu: příprava 10 minut, smažení 15 minut
Suroviny na 2 porce:
- 2-4 spodní kuřecí stehna s kůží
- koření dle libosti
- špetka soli a pepře
- 1 čaj lžíce tuku dle libosti
- kaše:
- ¾ brokolicové hlávky
- voda
- trocha ghee nebo másla
- sůl, pepř, dle chuti
- případně i parmezán
Postup:
- Omyjte a osušte kuřecí stehna. Vykrojte kost a případně i přebytečnou kůži na bocích.
- Je potřeba vytáhnout celou kost, na odkaze výše máte hezký postup. Poté kůži prosolte.
- Na pánvi rozpusťte tuk Vaší volby, a položte stehno stranou s kůži a smažte asi 7-10 minut.
- Z horní strany přidejte koření dle Vaší volby, ale stačí jen pepř. Obraťte a smažte asi další 3 minuty.
- Nechte odstát asi 5 minut v teple.
- Kaše: Rozeberte brokolici na růžičky. Přiveďte vodu k varu.
- Dejte do vody brokolici a vařte 5 minut. Poté rychle zceďte.
- Dejte do mixéru nebo propasírujte. Přidejte máslo či ghee.