To horko prostě stále svádí k tomu dělat rychlá jídla na grilu a když už budeme u toho, proč si neudělat k tomu další dip, který nikdy neomrzí a tím bude tentokráte tapenáda. Směs oliv, oleje a čerstvých bylinek s ančovičkami vytvoří nádhernou pastu, kterou můžete přidat ke každému ne až tak chuťově výraznému jídlu. Přece jen nechceme, aby se nám to pralo. Tapenádu si můžete připravit i ze zelených oliv či jako vegetariánskou verzi bez ančoviček. Recept jsem bral odsud na celou tuto lahodnou kombinaci. Ančovičky jsem nikdy dříve nepoužil a rozhodně proto tedy přidávám do Výzvy podle Nikki!
Čas receptu: příprava 10 minut, grilování 3 minuty
Suroviny na 2 porce:
- 2 hermelíny (či jiné sýry s bílou plísní), překrojené podélně v půli
- tapenáda:
- 150 g černých vypeckovaných oliv
- 1 pol lžíce kaparů, omyté a okapané
- 3 ančovičky nebo-li sardelové řezy
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprika
- velká hrst čerstvé bazalky
- hrst čerstvé petržele
- 5 pol lžic olivového oleje
Postup:
- Rozehřejeme si gril a dáme na něj sýr řeznou stranou vzhůru.
- Ostatní suroviny dáme do mixéru či do mísy a rozmixujeme na pastu.
- Přendáme do nádobí, kde budeme servírovat a podáváme.
Sýry v paleu jsem nikdy neuznávala, po této porci bych byla hladová, to Vám jako chlapovi stačí?
Však je jasně dvakrát řečeno, že to není paleo. Já striktně rozděluji paleo a primal recepty a suroviny v nich dle toho musí odpovídat. A k druhé otázce – ano, stačilo mi to – ačkoliv někdy by to určitě nebylo dost. Tapenády bylo opravdu dost + rukola + tuším, že jsme pak ještě měli zrmzlinu, ale tu v mém případě nad rámec, nepotřeboval jsem ji.
Nevidím, že by tam bylo napsáno , že není paleo, asi jsem slepá 🙂 a na původní recept jsem se nedívala, dívám se jen na Váš blog:-)