Ačkoliv jsem nikdy netoužil nijak výrazně ochutnat soufflé, poté co jsme shlédli jeden díl Australského Masterchef, bylo jasné, že to zkusíme. Nezdálo se to tak složité, a to zvláště díky některým chytrým a hodnotným radám (neporušení okrajů a vymazání směrem zevnitř ven). Má drahá polovička miluje čokoládu a tak jsme si připravili velké ramekiny, tedy formy na pečení a šlo se na to. Jak si rozpustíte čokoládu nechám na Vás, ať už v míse nad horkou vodou nebo v mikrovlnce, ale před přidáním vajec počkejte chvíli, než to mírně vychladne. Porce jsou to opravdu velké, ačkoliv jsme je snědli bez váhání, trochu jsme se přejedli, takže možná používejte jako suroviny na více porcí v menších formách.
Čas receptu: příprava 10-15 minut, pečení 10 minut
Suroviny na 2 velké porce:
- 4 vejce, rozdělené na bílky a žloutky
- 120 g čokolády
- 2 pol lžíce medu
- trocha másla
- okolo 2 pol lžic kokosového cukru
Postup:
- Roztopte čokoládu a nechte ji mírně vychladnout.
- Rozdělte si vejce na bílky a žloutky.
- Z bílků s medem si udělejte tuhý sníh a žloutky rozmíchejte s čokoládou.
- Do forem si dejte trochu másla a vymažte směrem k vnějším okrajům pořádně celý povrch.
- Prosypte cukrem, aby nezůstalo místo volné.
- Dávejte čokoládovou směs do forem směrem do středu, aby jste se nedotkli okrajů.
- Pečte v předehřáté troubě na 200°C deset minut.
ou to je veľmi pekný recept a aj rýchla príprava, nabudúci víkend si to asi skúsim pripraviť 🙂