Po delší době jsem se dostal k tvorbě nějakého receptu, který bych Vám rád představil. Protože už je sezóna chřestu, rozhodl jsem se ho přidat jako přílohu k křupavému a lahodnému kuřecímu prsu a bylo potřeba vymyslet nějakou omáčku. Poprvé jsem měl pomerančovou majonézu v Rockin Café, ale rozhodl jsem se udělat omáčku, která bude mít majonézový základ s pomerančovou příchutí. Tedy vlastně náhradu za holandskou omáčku. Všechno je to za pár minut hotové, tedy pokud máte Majonézu už hotovou, ale pokud ne, stejně to zvládnete rychle i tak. Tak pojďme si představit ten recept…
Čas receptu: příprava 10-15 minut, vaření 10 minut
Suroviny na 2 porce:
- 2 kuřecí prsa s kůží (ale může být i bez ní)
- špetka soli a uzené papriky
- trocha tuku dle vlastní volby vhodný na smažení
- chřest:
- svazek zeleného nebo bílého chřestu, dřevěná část odlomená, od konce ostrouhaná kůže
- hrnec vody
- špetka soli
- 1 pol lžíce citronové šťávy
- omáčka:
- šťáva z 1 pol pomeranče (asi 4 pol lžíce)
- trocha kůry pomeranče, nadrobno
- 2-3 pol lžíce Majonézy
- špetka soli
Postup:
- Omyté a osušené kuřecí prso posypeme uzenou paprikou.
- Na rozehřátou pánev dejte trochu tuku, snižte teplotu a dejte prso kůži dolů na pánev.
- Nechte smažit dozlatova, asi 3-5 minut na stranu.
- Mezitím si připravte vodu do hrnce, přiveďte k varu, přidejte sůl a citronovou šťávu.
- Chřestu odlámejte tvrdé části a škrabkou na zeleninu oloupejte kůži z hrubší části.
- Dejte do horké vody a nechte povařit asi 5 minut.
- Slijte a nechte stát bokem, připravte si vše a dejte na talíř.
- Umíchejte si omáčku z majonézy, pomerančové šťávy a přelijte jí chřest na talíři.