Polovina by se mohla zdát jako čas bilancování. Avšak já si myslím, že hodnotit polovinu je docela nepodstatné. Subjektivní pocity jsou něco jiného než vlastní výsledky. A whole30 se nejmenuje whole15, abych zde mohl něco soudit či hodnotit. Tedy na něco takového si budete muset počkat až do konce měsíce. Na co nemusíte čekat je poděkování, které Vám chci předat za sebe a další lidi, kteří mají za sebou, před sebou či zrovna probíhající první, či už několikáté Whole30. Tím, že komentujete, posíláte vzkazy mě utvrzujete v tom, že to děláme dobře, že o to máte zájem, že je vše jak má být…
Těm co budete chtít zkusit Whole30 do budoucna, vězte, určitě tuhle výzvu budeme – ať už já, či další podobní a spříznění bloggeři provozovat pravidelně. Byl bych rád za to, aby se to nedělalo jen v lednu (ačkoliv tam ten důvod chápu nejvíce – Vánoce a celkově zima jsou velký zápřah i pro ty se silnější vůlí), ale tak nějak průběžně po celý rok. Aby prostě ti co nenajdou dostatek odvahy, vůle, chuti, či možností hned ze startu roku nemuseli vše absolvovat sami, ale měli podporu dalších lidí. Takže určitě se budete mít na co více těšit do budoucna, třeba se ta celá Whole30 komunita bude moci seznámit s autory Jídla na prvním místě, přece jen kde je vůle, je i zdar.
Den 15 – Metla
Snídaně: salsicca, slanina, houby a paprika na pánvi na tuku ze slaniny – pepř, sůl; ledový salát, cherry rajčátka
Před obědem: 15 ml rybího oleje
Oběd: chilli con carne, guacamole, ledový salát
Večeře: vepřová krkovice pečená s batáty v kokosovém mléce, 4 meruňky
Pohyb: – ještě doplním –
Pitný režim: 2,5 l vody, 1 černý čaj
Den 15 – Noemi
Snídaně: Míchaná vajíčka (2 celá plus 2 žloutky) se sušeným estragonem, sůl, čerstvě mletý černý pepř na 1 PL ghee Salát: čekanka červenolistá, velké salátové rajče, ½ avokáda – zálivka: 2 KL jablečného octu, diamantová sůl, kousek nasekané čerstvé pfeferonky, 2 Pl vody), posypáno 1 PL čerstvě nasekané petrželí plocholisté
Oběd: Rychlooběd – malý plátek domácí šunky (cca 30 g), hrst mandlí, velká čestvá mrkev
Večeře: Velký „ tatarský“ biftek (160 g)- ochucený citronem, feferonkou, solí, panenským olivovým olejem a žloutkem z vajíčka nahniličko
Velikánský salát: červená řepa vařená, cherry rajčata,čekanka červenolistá, čerstvá okurka, ½ avokáda, čerstvě strouhaný křen, ½ jablka na plátky, citronová šťáva, 1 KL jablečného octa, 1 KL balsamica, diamantová sůl, čerstvě mletý černý pepř, ozdobeno lehce roztavenými proužky domácího špeku (cca 25g)
Pitný režim: 2 lt káva: 2
Pohyb: ranní joga – cesta pozdravem slunce; plavání