Podivný název, že ? Ale vězte znamená to jen převedení originálního názvu á la King na něco více srozumitelného v češtině. Co znamená po královsky, je už však trochu jiný dotaz a ačkoliv se receptů najde dost, jedná se převážně o na kostky krájené kuře se smetanou a dalšími ingrediencemi – často houbami, paprikou a dalšími. Originál receptu jsem našel zde a žádal si o kuřecí, ale to jsme zrovna doma neměli, tak jsem použil krůtí maso. Ačkoliv v tradičním receptu asi nebyl pórek ani slanina, přijde mi to tady docela vhodné, přidá to rozměr chuti navíc a co se týče toho pórku, prostě díky němu jsem tento recept vlastně našel.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 20-25 minut
Suroviny na 2 porce:
- 250 g krůtího prsa, na menší kostky
- 50 g slaniny, nahrubo
- 1 cibule, nahrubo
- 1 pórek, ¾ nadrobno a zbytek na plátky
- 100 g žampionů, na plátky
- 1 kapie, na menší kostky
- 50 ml bílého vína
- 200 ml kokosového mléka či krému
- sůl, pepř
Postup:
- První si na pánvi opražíme slaninu do křupava. Poté ji dejte bokem a slijte přebytečný tuk kromě asi dvou polévkových lžic.
- Na těch osmažte cibuli a nadrobno nakrájený pórek dokud nezměknou (3 minuty).
- Přidejte osolené a opepřené maso a smažte dozlatova.
- Přidejte houby, papriku a vraťte zpět slaninu, restujte dalších 5 minut.
- Poté podlijte vínem a přidejte zbytek pórku na plátky a nechte většinu či celé víno odpařit (2 minuty).
- Zalijte kokosovým mlékem a nechte omáčku zredukovat na polovinu (2-5 minut). (Případně můžete zahustit nějakým škrobem (arrowroot, kuzu, atd.)
- Dochutíte solí a pepřem a podáváte. Třeba s květákovou či brokolicovou rýží nebo samotné.