V životě jsem neměl uzeného úhoře a jen jednou za život jsem ho viděl, jak ho nějaký vedlejší rybář při nočním rybolovu chytil. Nedokázal jsem si říct, zda to bude dobré nebo ne, ale když jsme dostali možnost si ho koupit a vyzkoušet, neváhali jsme. Chuť byla velmi jemná, ale při té ceně a těžké dostupnosti si myslím, že to nebude až tak častá pochoutka. No a protože jsem hledal co jednoduchého s ním, rozhodli jsme se pro ověřený hořčičný dresink, jednoduchý salát a to vše podle tohoto receptu.
Čas receptu: příprava 5-10 minut
Suroviny na 2 vejce:
- 150 – 200 g uzeného úhoře, na hrubší kousky
- 2 velké hrsti rukoly, cca 50 g
- 15 – 20 cherry rajčátek, rozpůlené
- dresink:
- 2 čaj lžíce dijonské hořčice
- 1 pol lžíce bílého vinného octa
- 3 pol lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Rukolu omyjeme a necháme okapat.
- Nakrájíme si úhoře na větší kousky, v původním receptu ho doporučují i rozehřát na grilu, ale nemusíte.
- Smícháme si v misce ingredience na dresink a přidáme do mísy s rajčátky a rukolou. Pořádně promícháme, aby se vše v dresinku obalilo.
- Na talíř dáme první salát a až poté úhoře a konzumujeme.