Na blogu nemívám moc jídel, která by byla z principu vegetariánská. A na tom je občas třeba něco změnit, protože přece jen priorita je v paleo stravování položena na zeleninu a ne maso. Ostatně člověk s dobrými návyky občas upadne v něco co nezvládá kontrolovat, třeba jako denní a velký příjem masa, a to z mnoha důvodů. Neříkám, že jíst maso je špatné, inu to bych opravdu nikdy nevypustil z úst, ale někdy je dobré ho nedávat úplně všude. Jedním z takových jídel, které může být jen přílohou nebo i samotným jídlem je tento recept. Využívá suroviny, které míváte prakticky stále doma a zkombinuje je v jednoduché, rychlé a chutné jídlo. Pojďme se tedy na to podívat. Konzumovali jsme ho studený, ale teplý by byl určitě dobrý také.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 10 minut
Suroviny na 3 porce:
- 2 střední batáty, oloupané, nakrájené na kostky
- 1 větší jablko, na kostky
- 1 avokádo, na kostky
- 1 červená cibule, nahrubo
- 3 pol lžíce pažitky, nadrobno
- 3 pol lžíce pomerančové šťávy
- 2 pol lžíce olivového oleje
- velká špetka soli, malá pepře
- voda
- slunečnicové nebo dýňové semínka
Postup:
- V nádobě přiveďte vodu k varu a oloupané a nakrájené batáty vařte asi 10 minut.
- Nechte vychladnout či rovnou použijte.
- V misce si smíchejte suroviny na dresink – šťávu, olej a koření s pažitkou.
- Nakrájejte si jalbko, avokádo a cibuli a vše promíchejte.
- Přelijte dresinkem a podávejte.