Jedněmi nenáviděné jídlo školních jídelen, druhými vychvalovaná dobrota, kterou by mohli jíst každý den. Nepematuji si, že bych měl problémy, během mládí, s rajskou omáčkou – to jsem určitou dobu bojoval se zelím a kapustou, ale chápu, že některým to stále nevyhovuje. Já jsem se a to hlavní díky paleo, zbavil všech předsudků vůči jídlům a chutím, které jsem kdysi nesnášel (petržel už pro mě není nadávka, ale vítané zpestření) či neznal osobně a měl tedy problémy zprostředkované přeneseně. Znám však pár jedinců co by rajskou či paprikový lusk do úst nedali. Výhodou tohoto receptu je, že na tom není moc práce, není to třeba hlídat a chutě se vytvoří samy pěkně v hrnci. Tak proč to nezkusit, že? a pokud k tomu někomu chybí knedlík, či rýže … tak ať si je udělá paleo.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 60 minut
Suroviny na 2 porce:
- 200 g rajčatového pyré
- 2-4 špičaté papriky
- 200+ g mletého masa, já použil krůtí
- špetka soli, špetka skořice, špetka oregána, špetka bazalky špetka chilli
- 1 vejce
- ½ čaj lžíce soli
- ½ čaj pepře
- 1-2 pol lžíce mandlové mouky
Postup:
- Smícháme si náplňovou směs – mleté maso s vejcem, kořením a uhněteme kompaktní směs.
- Paprikám odřežeme stopky a vyčistíme od peciček.
- Naplníme pomocí čajové/kávové lžičky směs dovnitř, pořádně i do špičky papriky.
- Do hrnce dáme rajčatové pyré, můžeme trochu vody, okořeníme (sůl necháme až na konec).
- Přidáme papriky a dusíme pod poklicí na středním zdroji tepla asi 50 minut.
- Poté dochutíme a podáváme.
Rajčatové pyré je normální protlak?
+- ano.