Obvykle dostupné kondenzované mléko, je doslazené a někdy i zahušťované kvůli správné konzistenci. Hodí se například do různých cukrovinek či jen tak do kávy nebo přímo k mlsání. Já jsem se rozhodl nevyužít kokosové mléko z plechovky či krabice, ale připravit vše rovnou z pastovaného kernelu, tedy dužiny, která se podobá mastnému a mokrému drcenému kokosu. Rozpustí se snadno a rychle v horké vodě, tedy přivedl jsem k varu množství asi 350 ml vody, dal do něj asi 120 g směsi a za míchání rozpustil. Kernel nebo pastovaný kokos je docela levná surovina dostupná v některých supermarketech či asijských a předně-východních potravinách a zaručuje kvalitu 100% kokosu. Poté jsem vše už jen párkrát zcedil a následně se už vrhl do přípravy kondenzovaného mléka. Samozřejmě si můžete připravit alternativu s kakaem nebo s méně medem, protože toto je dosti sladké, nemusí teda každému vyhovovat. Následně skladuji v lednici v zavřené sklenici a před použitím protřepu, aby se spojily odseparované složky.
Čas receptu: vaření 25-40 minut
Suroviny na 200 ml:
- 1 hrnek kokosového mléka
- 4 pol lžíce medu
Postup:
- Rozehřejte kokosové mléko, přiveďte k varu a poté stáhněte teplotu.
- Rozpusťte v něm med.
- Za častého míchání nechte při slabém zdroji tepla probublávat asi 25-40 minut.
- Výsledná hmota musí být asi s polovinou objemu a tedy dosti hustá.
Dobrý den, prosím můžete mi poradit, kde jste přesně sehnal ten kokosový kernel, nemohu ho na internetu nikde najít.
Přdem moc děkuji
Mazalová martina
Zdravím,
v BILLE se to jmenuje Creamed Coconut, taková malá zelená krabička od výrobce RENUKA. Jinak v asijských potravinách obvykle mívají také.
Metla
Your mode of telling everything in this post is
in fact good, all can effortlessly be aware of it,
Thanks a lot.
Hello,
thanks, much appreciated!
Metla