Pozval jsem si kamarády na vynikající lepivá žebra a k nim jsem mimo jiné servíroval tento dip. K mému mírnému zklamání, ačkoliv bylo vše vynikající, nejvíc úspěchu sklidil právě tento dip. Normálně bych byl rád za slova chvály, ale ten se tam přimotal jen náhodou a vzal celou tu slávu, kterou měly na svá bedra sklidit žebra. Originál jsme našli zde a rozhodně neváháme ho dělat znova a znova a znova.
Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 60 minut, chlazení 10+ minut
Suroviny na 1 velkou misku:
- 1 kg řepy
- 1 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
- 2 stroužky česneku
- 5 pol lžíce olivového oleje
- ½ čaj lžíce soli
- 1 pol lžíce jablečného octa
- 2 pol lžíce citronové šťávy
- 4 pol lžíce vody
Postup:
- Oloupanou a nahrubo nakrájenou řepu dáme do pečící nádoby.
- Přelijeme kokosovým olejem a pečeme při 200°C hodinu, co 20 minut promícháme.
- Necháme alespoň 10 minut vychladnout.
- Přidáme s česnekem do mixéru a necháme rozmixovat dohladka.
- Poté přidejte ostatní suroviny a případně dolaďte chuť dle vlastních preferencí.