Proč věci komplikovat těžkými postupy a mnoha surovinami, když to jde snadno, rychle a chutně. Chtěl jsem najít uplatnění pro uzeného lososa, protože různé italské těstoviny prozatím padají (ať už kvůli náročnosti či složení), rozhodl jsem se udělat jednoduchý salát. Příprava je velmi krátká, snadno se dá předpřipravit a dát do lednice do krabiček či udělat kdykoliv čerstvý. Díky surovinám, které máte prakticky stále v lednici ho můžete udělat téměř kdykoliv a uzený losos se Vám jen tak nezkazí. Pro jednodušší variantu, si můžete udělat dresink jen, pokud jste použili celý filet – z jeho vlastního oleje, s přidáním citronu, soli a pepře, ale jinak jednoduchou vinaigrette. Citron zde dáváme, aby avokádo nehnědlo a aby měl celý salát vyrovnanou kompozici co se týče chutí.
Čas receptu: příprava 10 minut
Suroviny na 1 porci:
- 100+ g uzeného lososa, na velikost sousta
- ¼ salátové okurky, na malé kousky
- velká hrst libovolného míchaného salátu
- 4+ cherry rajčátka, na půlky
- 1 pol lžíce čerstvého kopru, nahrubo
- ½ avokáda, na klínky či kostky
- 1 pol lžíce olivového oleje či oleje z lososa
- 1 čaj lžíce citronové šťávy
- špetka soli a pepře