Tenhle recept mě oslovil na Pinterestu a čekal na vyzkoušení hodně dlouho. Vlastně alespoň týden jsem měl nachystány suroviny v jednom sáčku v lednici, jen nakrájet a začít. Dnes konečně na něj přišla řada a jsem velmi mile překvapen. Normálně by mě takový recept nenapadl, ačkoliv něco podobného jsme viděli v první sérii Australského Masterchefa. Tato sázená vejce v kořeněné rajčatové omáčce si mě však velmi rychle získaly a vím, že pokud zvládnu udělat přípravu dopředu, bude to pravidelná snídaně. Pro hezčí prezentaci příště nerozklepnu vejce přímo, ale nechám je tam sjet po misce.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 20-25 minut
Suroviny na 2 porce:
- 1 cibule, najemno
- 3 stroužky česneku, nadrobno
- 1 pol lžíce tuku dle libosti
- 1 paprika, nahrubo
- 3 střední rajčata, nahrubo
- 1 chilli paprička, nadrobno
- 4+ vajec
- 1 čaj lžíce mletého kmínu
- ½ čaj lžíce chilli nebo pálivé papriky
- 1 čaj lžíce mleté papriky
- špetka soli a pepře
- nějaké bylinky na posypání
- Na rozehřáté pánvi na tuku osmažte do zlatova cibulku a přidejte česnek.
- Opražte společně s paprikou a chilli dokud nezměknou, zhruba 8-10 minut.
- Přidejte rajčata, koření a nechte dusit, podle toho jak hustou omáčku chcete.
- Přidejte vejce, osolte a opepřete je a vařte dalších 5 minut či méně podle toho jak chcete mít vejce hotová. (Myslete na to, že se stále v omáčce dodělají, takže dávejte kratší čas)