Tuto omáčku jsme zkoušeli s burgery, s fajitas, na vepřovou panenku, prakticky všude kde nás to napadlo. Je to vlastně takový více paprikový kečup a můžete ho použít všude kam by jinak přišel. Nebo jako samostatnou omáčku na nudle a tak dále. Nechám použití na Vás, v lednici nám vydržela docela hodně dlouhou dobu a stále chutnala skvěle.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 30 minut
Suroviny na 500 ml:
- 5 stroužků česneku, nahrubo
- 1 velká cibule, nahrubo
- 5 velkých rajčat, oloupaných
- 1 malá feferonka, nadrobno
- 2 papriky, nahrubo
- 1-2 pol lžíce oregana
- 1 pol lžíce tuku
- 2 bobkové listy
Postup:
- V tlustostěnném hrnci na tuku osmažím cibulku do průhledna. Na poslední minutu přidám česnek.
- Přidám zbytek surovin.
- Zakryté dusím 20-25 minut za občasného promíchání.
- Vyndám bobkové listy a rozmixuju.
- Případně dochutím a uskladním do chladna.