Chtěli jsme si připravit nějaké to jídlo v duchu italské kuchyně a tak jsem se rozhodl nějak mírně experimentovat a dát dohromady chutě a vůně, které si s Itálií spojuji. Také jsem skloubil mou dlouhodobou chuť na dušené kuřecí maso a za pár minut bylo hotovo.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 30 minut
Suroviny na 2 porce:
- 2 kuřecí stehna
- 4 stroužky česneku, nahrubo
- 3 velká rajčata, nadrobno, klidně i oloupané
- 1 cibule, nadrobno
- 1-2 pol lžíce provensálského koření (oregano, bazalka, majoránka, tymián)
- 2 dcl bílého vína
- 2 dcl kuřecího vývaru nebo vody
- Sůl, pepř
- 2 pol lžíce tuku
Postup:
- Na tuku libovolné volby si opečeme osolené a opepřené kuře dozlatova.
- Přidáme cibuli a česnek a přivedeme do průhledna.
- Podlijeme vínem necháme odpařit. Přidáme rajčata, koření a dusíme 25 minut.
- Podléváme vývarem nebo vodou dle potřeby.