Při neděli něco sladkého, ne? Měl jsem jeden extra sweet ananas v lednici a potřeboval jsem ho nějak rozumně využít. Když jsem tak brouzdal internetem, narazil jsem na mého oblíbeného Švéda Petera a jeho Strictly Paleo…ish blog, kde v létě přidal recept na Virgin Coladu. Originál se nedělá s džusem, ale pěkně z čerstvého ananasu a tak jsme si ho dali pěkně jako ‘přílohu’ k snídani. Za pár minut vše pěkně namixováno a už jen přidat do sklenic a rozhodnout se, zda k tomu chceme ten rum nebo ne. Rum nebyl doma, takže volba jasná. Náš ananas byl studený z lednice, takže jsem nepřidával žádný led, ale v létě či dle chuti během roku určitě přidat už do samotného mixování a poté něco málo do sklenice.
Čas receptu: příprava 5 minut
Suroviny na 4 porce:
- 1 ananas, oloupaný a nakrájený na kostky
- 1 hrnek kokosového mléka, lépe krému
- případně led
- na ozdobení plátek ananasu, physalis (mochyně)
Postup:
- Očištěný a nakrájený ananas dejte do mixéru, rozšlehejte do jemna.
- Přidejte kokosové mléko a nechte pořádně promíchat.
- Nalijte do sklenic, pokud máte moc husté, přidejte trochu vody.