Jak jsem již párkrát ukazoval, zpětná odezva je pro mě dosti důležitá a někdy vede i k něčemu o dost cennějšímu. Tedy k inspirace mě samotného k tomu, abych něco vyzkoušel. Nadchnout mě opravdu není moc těžké, co se týče jídla, avšak tento recept se mi líbil od první vteřiny. Toto jídlo úplně stačí jíst samotné, ale s nějakým tím listovým salátem mu dodáte to potřebné množství zeleniny a všeho potřebného z ní. Originál recept jsem dostal doporučen odsud a rozhodně to nebude poslední recept ze stejného zdroje. Čas celého receptu jde trochu zlepšit tím, že budete připravovat vše najednou, ale připravíte se o lahodnou chuť výpeku z kuřete.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 25 minut
Suroviny na 4 porce:
- 4 kuřecí prsa, okolo kilogramu
- 3 pol lžic olivového oleje
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 0,5 kg cherry rajčat
- 60-80 ml tmavého balsamikového octa
- hrst čerstvé bazalky, nadrobno
- sůl, pepř
Postup:
- Rozehřejte si pánev a na ní jednu lžíci oleje.
- Orestujte osolené a opepřené prsa dozlatova. Zhruba 3 minuty na stranu.
- Opakujte s druhou várkou. Odložte je do tepla.
- Přidejte poslední lžíci oleje, rozehřejte olej a přidejte na chvíli česnek, zhruba půl minuty.
- Přidejte balsamiko, rajčata a přikryjte poklicí.
- Duste 7-10 minut za občasného míchání než začnou rajčata praskat.
- Nakrájejte si kuřecí prsa na filety, přelijte omáčkou a rajčaty a posypané bazalkou podávejte.