Rychlá snídaně, kterou jsme se nechali inspirovat ze srpnového F.O.O.D. magazínu se skládá ze špenátu, slaniny různého druhu a pár vajec. Jen aby se Vám furt nezajídaly ty stejné způsoby, proč si trochu neosvěžit tradiční kombinaci vajec a slaniny. Improvizovat můžete při každém vaření jak je rok dlouhý, nebudete mít stejnou verzi dvakrát. Příprava netrvá nijak dlouho, protože jen omyjete a osušíte špenát, slaninu nakrájíte pokud máte vcelku a nakrájíte nějaké bylinky pokud máte.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 5 minut
Suroviny na 1 porci:
- 2 vejce
- 3 plátky slaniny
- hrst čerstvého špenátu
- 1 jarní cibulka nebo kousek pórku
- sůl, pepř
- 1 čaj lžíce tuku
Postup:
- Rozehřejte tuk na pánvi a položte slaninu.
- Přihoďte hrst špenátu a cibulku.
- Rozklepněte vejce a nechte uvařit vejce.
- Osolíte a opepříte, přidáte případně nějaké další koření či bylinky.
Tu slaninu bych vymĕnila za kvalitní šunku, dala více pak syrové zeleniny jako oblohu.:-)
Slanina tam je, pravda jen z toho důvodu, že jsem chtěl otestovat nový druh & nechtěl jsem to udělat jinak moc mastné, šunka by to víc podtrhla, to je pravda 🙂 Ostatně v originále tam je prosciutto… Jinak přílohy a přikusování k jakémukoliv receptu co tu mám se meze nekladou a zeleninou se nedá skoro nic zkazit .. takže plný souhlas 🙂
Prosciutto když je z kvalitního masa s minimem viditelného tuku a od značky di Parma, hmmmm to by byla mňamka:-). Di Parma má čisté produkty bez dusitanů či dusičnanů.:-)
To musela být dobrota. 😛