K takovému vedru patří i nějaké to grilované maso. Výhoda je, že se bez problémů takové jídlo dá na snídani stihnout připravit a stejně tak jako kdykoliv během dne. Maso si naložíte večer a ráno si pak připravíte jídlo na celý den během pár minut. Zkusil jsem co nejjednodušší kombinaci koření, aby bylo také velmi pronikavé a opravdu se výsledek neminul svým účinkem – bylo to lahodné. Stejnou kombinaci nálevu jsem pak zkusil i na kuřecí křidélka a jedna báseň. Jako příloha přišel salátek s cherry rajčátky a Baba ghanoush.
Čas receptu: příprava 5 minut, marinování 2+ hodiny (lépe 8+), grilování 8 minut
Suroviny na 3-4 porce:
- 400 g vepřové panenky, na 2 cm plátky
- 1-2 pol lžíce celého černého pepře
- 1 čaj lžíce soli
- 4 stroužky česneku, prolisovaného
Postup:
- Den první: Abyste se co nejméně zašpinili, lepší je rozmíchat suroviny na marinádu v misce.
- Nakrájejte maso na plátky a
- Den druhý: grilujte asi 2-3 minuty z každé strany či Vaší oblíbené propečenosti.
- Podložte salátem a podávejte.