Houbová omeleta

Houbová omeleta s kecap manisNení žádný důvod proč to dnes protahovat, určitě víte jak takovéto jídlo připravit. Způsobů jak udělat omelety je taková spousta, že si můžete každý den udělat na jiný způsob. Kombinace s houbami je časem osvědčená a tedy proč ji nezkusit. Co však je na tomto receptu je zvláštní, že ideální kombinace je společně s kecap manis, sladkou sójovkou z Indonésie – jednoduše si ji připravíte mírným povařením stejného množství sladidla (palmového cukru nebo medu) jako sójové omáčky, aby se pěkně zahustila. Recept na tuto kombinaci pochází z knihy Rychlá jídla z 5 přísad.

Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 15 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 4 vejce
  • ¼ pórku nebo pár jarních cibulek, na kolečka
  • 5 žampionů, na menší kousky
  • sůl, pepř
  • 2 pol lžíce tuku
  • pár kapek sójové omáčky
  • pažitka, koriandr nebo petržel, nadrobno, na posypání

Postup:

  1. Na rozehřáté pánvi na tuku libovolné volby osmažte cibulku/pór a houby do měkka.
  2. Odložte vše bokem na talíř.
  3. Rozmíchejte si dvě a dvě vejce se solí a pepřem.
  4. Vytřete pánev dosucha, dejte ji rozehřát a přidejte 1 čaj lžíce tuku a rozlijte vejce.
  5. Táhněte od okraje ke středu, aby se tekuté vejce dostalo na pánev a mohlo se dodělat.
  6. Do středu rozmístěte směs hub a zeleniny.
  7. Poté přeložte a přesuňte na pánev, pokud chcete zakápněte sójovou omáčkou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.