Není žádný důvod proč to dnes protahovat, určitě víte jak takovéto jídlo připravit. Způsobů jak udělat omelety je taková spousta, že si můžete každý den udělat na jiný způsob. Kombinace s houbami je časem osvědčená a tedy proč ji nezkusit. Co však je na tomto receptu je zvláštní, že ideální kombinace je společně s kecap manis, sladkou sójovkou z Indonésie – jednoduše si ji připravíte mírným povařením stejného množství sladidla (palmového cukru nebo medu) jako sójové omáčky, aby se pěkně zahustila. Recept na tuto kombinaci pochází z knihy Rychlá jídla z 5 přísad.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 15 minut
Suroviny na 2 porce:
- 4 vejce
- ¼ pórku nebo pár jarních cibulek, na kolečka
- 5 žampionů, na menší kousky
- sůl, pepř
- 2 pol lžíce tuku
- pár kapek sójové omáčky
- pažitka, koriandr nebo petržel, nadrobno, na posypání
Postup:
- Na rozehřáté pánvi na tuku libovolné volby osmažte cibulku/pór a houby do měkka.
- Odložte vše bokem na talíř.
- Rozmíchejte si dvě a dvě vejce se solí a pepřem.
- Vytřete pánev dosucha, dejte ji rozehřát a přidejte 1 čaj lžíce tuku a rozlijte vejce.
- Táhněte od okraje ke středu, aby se tekuté vejce dostalo na pánev a mohlo se dodělat.
- Do středu rozmístěte směs hub a zeleniny.
- Poté přeložte a přesuňte na pánev, pokud chcete zakápněte sójovou omáčkou.