Má drahá polovička dostala chuť na žebra a já chtěl udělat úplně jiná, než jsme dělávali doteď – prostě změnu marinády a surovin. Rozhodli jsme se pro menší kousky žebírek bez většího množství tuku. Dále pak kombinace jalovce, zázvoru a chilli byla vynikající. Nic nebylo ani slabě ani silně kořeněné a já jakožto člověk, který neměl zázvor moc v lásce, jsem si to užil skvěle. Zdroj receptu odsud.
Čas receptu: příprava max 10 minut, marinování 12+ hodin, pečení 3,5 hodiny
Suroviny na 2 porce:
- 1 kg vepřových žeber
- 2 pol lžíce olivového oleje
- 6 stroužků česneku, prolisovaného
- ½ čaj lžíce zázvoru, mletého
- ½ čaj lžíce jalovce, drceného
- ½ čaj lžíce chilli
- 1 čaj lžíce soli
- 1 pol lžíce medu
Postup:
- Den 1: Připravíme si marinádu (vše kromě soli) a žebra potřeme solí a poté marinádou.
- Necháme v chladu marinovat alespoň 12 hodin.
- Den 2: předehřejeme troubu na 180°C a pečeme zhruba 3 hodiny zakryté.
- Poté odkryjete a dopečete z vrchní strany zhruba půl hodiny.