Na slavnostní večeři jsem si taky musel připravit nějaký předkrm – tentokráte jsem volil primal recept, protože hosté mají velmi rádi sýry a jak se nakonec ukázalo tak i houby. Tento se hodí ať už teplý či studený a dokáže se velice snadno obměnit, takže dobrá svačinka i na cesty. Snažil jsem se namíchat směs, která bude svěží, výrazná, ale nebude překombinovaná. Nakonec jsem zvolil variantu dole, avšak není problém vyměnit jednu dvě suroviny a máte úplně jiné jídlo. Inspirace přišla z mnoha míst, ale tohle byla spíš vlastní improvizace.
Čas receptu: příprava 10 minut, grilování 10 minut
Suroviny na 8 kousků (4 porce):
- 8 kloboučků žampionů, spíš střední
- 8 plátků slaniny
- 8 kostiček modrého sýra
- sůl, pepř
- chilli
- pár lístků čerstvé bazalky
Postup:
- Omyjete klobouky žampionů i s nohou, můžete, ale nemusíte oloupat.
- Vyloupnete nohu a osolíte a opepříte mírně.
- Dále si vezmete pár lístků bazalky, dáte na dno klobouku a zamáčknete sýrem.
- Posypete dalším kořením, já volil chilli a omotáte slaninou, propíchnete párátkem tak, aby držela.
- Pečete v předehřáté troubě či na grilu 10 minut dokud se sýr nerozpustí a slanina nezezlátne.