Posledních pár dnů bylo velmi hektických a tak přidám recepty postupně pozpátku jak je třeba. Nedávno jsem podlehl tomu, že jsem začal pravidelně připravovat rajčata na grilu či pánvi. S vhodným kořením se promění v něco neskutečně sladkého, chutného a hlavně, díky krátké tepelné úpravě jsou i rajčata, jako jedny z lilkovitých – hodnotnější co se týče i těch prospěšných živin. Když člověk má doma nějaké odkrojky či maso co si s ním neví rady, udělá si rychle na pánvi v dosti oleje a s nějakým kořením, přihodí rajčata a má to hotovo.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 10 minut
Suroviny na 1 porci:
- 150 g libovolného masa (v mém případě kuřecího prsa)
- koření (čubrica, grilovací nebo jen uzená paprika),
- sůl, pepř
- 2 pol lžíce majonézy či si udělat dresink se základem v oleji
- pár listů libovolného salátu
- 1 pol lžíce olivového oleje či jiného tuku
Postup:
- Na rozehřáté pánvi na oleji osmažím okořeněné kuřecí nudličky z obou stran dozlatova.
- Na poslední 2-3 minuty přihodím na tlusté plátky nakrájená rajčata a okořením.
- Rozložím po talíři salátové listy, přeliju zálivkou či majonézou a přidám rajčata a maso.