Pražené lehce solené mandle

Pražené lehce solené mandleAh, jak skvělé, jednoduché a rychlé řešení pro snack, který je slaný, hodí se na party, jen tak na večer nebo klidně na cesty. Snadno přenosný, snadno skladovatelný, téměř žádné nádobí a ta chuť! Mňam! Recept jsem si vypůjčil od skvělého Strictly Paleo…ish! s kterým připravuji takovou drobnost 🙂 Já se po nich mohl přímo zbláznit, furt jsem ujídal. Pro větší optickou efektivitu jsem dokonce udělal mix půl na půl loupaných a neloupaných mandlí, ale udělejte z těch, které máte. Teplé chutnají o trochu lépe než studené..

Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 8-10 minut

Suroviny na 1,5 hrnku:

  • 1 hrnek vody
  • 5 čaj lžic soli
  • 1 ½ hrnku mandlí

Postup:

  1. V hrnci na zdroji tepla zahřejete vodu se solí k varu.
  2. Poté odstavíte ze zdroje a na zhruba minutu necháte všechny mandle potopené.
  3. Okapete a dáte do předehřáté trouby na 200°C na pečící papír vyložený plech.
  4. Pečete 8-10 minut (začnou praskat, což je ideální čas)
  5. Necháte zchladit a konzumujete.

One thought on “Pražené lehce solené mandle

Leave a Reply

Your email address will not be published.