Ah, jak skvělé, jednoduché a rychlé řešení pro snack, který je slaný, hodí se na party, jen tak na večer nebo klidně na cesty. Snadno přenosný, snadno skladovatelný, téměř žádné nádobí a ta chuť! Mňam! Recept jsem si vypůjčil od skvělého Strictly Paleo…ish! s kterým připravuji takovou drobnost 🙂 Já se po nich mohl přímo zbláznit, furt jsem ujídal. Pro větší optickou efektivitu jsem dokonce udělal mix půl na půl loupaných a neloupaných mandlí, ale udělejte z těch, které máte. Teplé chutnají o trochu lépe než studené..
Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 8-10 minut
Suroviny na 1,5 hrnku:
- 1 hrnek vody
- 5 čaj lžic soli
- 1 ½ hrnku mandlí
Postup:
- V hrnci na zdroji tepla zahřejete vodu se solí k varu.
- Poté odstavíte ze zdroje a na zhruba minutu necháte všechny mandle potopené.
- Okapete a dáte do předehřáté trouby na 200°C na pečící papír vyložený plech.
- Pečete 8-10 minut (začnou praskat, což je ideální čas)
- Necháte zchladit a konzumujete.
Jó.Tak ty miluju!Taky si je dělávám.