Občas si mám chuť na něco specifického jako v tomto případě. Měl jsem chuť na něco kyselého a oko mi padlo na olivy a kapary. Když jsem tak nad tím uvažoval, napadlo mě, proč si neudělat jídlo v duchu italské kuchyně, rychlovku ze surovin okolo středozemního moře a tak vzniklo tohle. Pokud to má své italské jméno, asi bych ho dokázal se slovníkem stvořit, ale je to má variace.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 10-15 minut
Suroviny na jednu porci:
- 1 kuřecí prso, nakrájené na nudličky
- hrst oliv, nakrájené na plátky či celé
- pár mladých kapar, měl jsem asi 8
- sůl, pepř dle libosti
- 1 pol lžíce kokosového oleje
- 1 dcl suchého bílého vína
Postup:
- Na rozehřáté pánvi na kokosovém oleji osmažím kuřecí nudličky než začnou chytat barvu.
- Přidám kapary, olivy a mírně osolím a podliji vínem.
- Vařím dokud se mi neodpaří víno za stálého míchání, aby se mi nepřipeklo vše k pánvi.
- Podával jsem s plátky čerstvé salátové okurky.
Díky za recept, je perfektní, upravila jsem si ho na primal a přidala k němu ještě tučný sýr podobný balkánu 🙂
To mě těší, že se recepty líbí! Určitě feta či něco podobného se k tomu přímo krásně hodí.