No dlouho jsme uvažoval jak to vlastně nazvat. Specifická chuť byla kyselost, tak proč ne že? Hledali jsme recept na nějakou jinou marinádu, než zase kari nebo chilli a tohle se oplatilo. Originál pochází odsud, ale trochu jsem pozměnil suroviny, aby to bylo co nejvhodnější. Podávali jsme s pečenou zeleninou – cuketa, lilek.
Čas receptu: příprava 10 minut, marinování 1+ hodina, pečení 40 minut
Suroviny:
- 400 g kuřecích spodních stehen
- 3 jarní cibulky, na kolečka
- 2 malé cibule, najemno
- marináda:
- 2 pol lžíce sherry octa
- 2 pol lžíce kokosového oleje
- 1 pol lžíce sójové omáčky (tamari nebo coconut aminos)
- 1 pol lžíce rybí omáčky
- pepř
Postup:
- Na marinádu smícháme všechny suroviny.
- Pořádně maso potřu a zavřu do neprodyšného sáčku a nechám marinovat alespoň hodinu.
- Předehřeju troubu na 190°C a peču 40 minut.