Tahle náhrada za müsli je prostě skvělá. Nechali jsme se inspirovat zase a opět a slibuju, že už to tak často nebudu dělat, protože jsem skoro vše skvělé vykradl na Paleolifestyle. Dneska jsme ji jedli podruhé trochu jinak servírovanou a prostě stále skvělé.
Čas receptu: příprava 15 minut, pečení 45 minut
Suroviny na 1 litr:
- 3 hrnky míchaných ořechů (para, lískové, kešu, makadamy, mandle), nadrobno
- 10 sušených švestek, nadrobno
- 10 sušených meruněk, nadrobno
- 2 pol lžíce medu (pro whole30 vynechat)
- 2 čaj lžíce skořice
- ⅓ šálku kokosového oleje, roztopený
- 4 datle, nadrobno
- Smícháme všechny nasekané věci v míse.
- Rozpuštěný olej smícháme s medem a skořicí a přilijeme do směsi. Pořádně promícháme.
- Rozprostřeme po plechu rovnoměrně a dáme do předehřáté trouby na 140°C.
- Pečeme 45 minut a každých 15 minut promícháme, ke konci častěji.
No a servírujeme různě, my zkusili na poprvé jak je to psáno na blogu nahoře – s avokádem a kokosovým mlékem. Dneska jsme si dali s kokosovým krémem a rozmrazenými lesními plody. Obojí bylo skvělé a mělo přesně to, co člověk potřebuje od vydatné snídaně.