Granola

Hotová granolaTahle náhrada za müsli je prostě skvělá. Nechali jsme se inspirovat zase a opět a slibuju, že už to tak často nebudu dělat, protože jsem skoro vše skvělé vykradl na Paleolifestyle. Dneska jsme ji jedli podruhé trochu jinak servírovanou a prostě stále skvělé.

Čas receptu: příprava 15 minut, pečení 45 minut

Suroviny na 1 litr:

  • 3 hrnky míchaných ořechů (para, lískové, kešu, makadamy, mandle), nadrobno
  • 10 sušených švestek, nadrobno
  • 10 sušených meruněk, nadrobno
  • 2 pol lžíce medu (pro whole30 vynechat)
  • 2 čaj lžíce skořice
  • ⅓ šálku kokosového oleje, roztopený
  • 4 datle, nadrobno

Granola #2Postup:

  1. Smícháme všechny nasekané věci v míse.
  2. Rozpuštěný olej smícháme s medem a skořicí a přilijeme do směsi. Pořádně promícháme.
  3. Rozprostřeme po plechu rovnoměrně a dáme do předehřáté trouby na 140°C.
  4. Pečeme 45 minut a každých 15 minut promícháme, ke konci častěji.

No a servírujeme různě, my zkusili na poprvé jak je to psáno na blogu nahoře – s avokádem a kokosovým mlékem. Dneska jsme si dali s kokosovým krémem a rozmrazenými lesními plody. Obojí bylo skvělé a mělo přesně to, co člověk potřebuje od vydatné snídaně.

Servírovaná granola

Leave a Reply

Your email address will not be published.