Pro dnešek jsem se rozhodl přidat jeden rychlý a snadný recept, který zná asi každý. Nesnažím se nikoho tímto ohromit, oslovit nebo tak, prostě jen ukázat co jsme včera měli a na čem jsme si pochutnali a taky, abych si uložil recept s postupem hlavně pro sebe.
Čas receptu: maso-příprava 5 minut, pečení max 1 hodinu, špenát – 5 minut příprava, 20 minut vaření
Suroviny na 2 porce:
- 0,5 kg masa na vrabce (kombinace bůček + plec třeba, já našel ve SPARu vrabčí odkrojky)
- 200 g špenátu, nasekaný na drobno
- 50 g slaniny, nakrájené nadrobno
- 1 velká cibule
- 3-4 stroužky česneku, prolisované
- kmín, sůl
- 1 vejce
Postup:
- Rozehřejeme troubu na max a 10 minut opečeme maso, které máme vyložené na cibuli na plátky a okořeněné.
- Poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 50 minut dokud není vše zezlátlé. Podlévéme a obracíme podle potřeby.
- Na suché pánvi osmažíme slaninu, přidáme cibulku.
- Přidáme špenát s trochou česneku a osolíme. Na zahuštění můžeme použít jedno vejce, pořádně rozmícháme a ještě chvíli vaříme, aby se vejce srazilo.